Aspergekwekerij C. van Tiggelen
Steenbergseweg 21
4661 RJ Halsteren
T. 0164-685899

Uitgelicht: De heerlijke natuurproducten van HinkelBij


14 mei 2021

Naast onze biologische Brabantse Walasperges hebben wij in onze boerderijwinkel ook een ruim aanbod van andere, veelal lokale producten. Omdat wij deze producten ook graag eens aan jullie willen voorstellen komen we dit aspergeseizoen met een nieuwe rubriek op onze website, de rubriek ”Uitgelicht.” Iedere week stellen we één of meer van de producten uit onze boerderijwinkel op deze manier kort aan jullie voor. Na vorige week een aantal nieuwkomers in onze winkel aan u voorgesteld te hebben is het deze week de beurt aan een aantal oude bekenden, namelijk de overheerlijke jams en honing van HinkelBij uit Woensdrecht.

Een aantal jaren terug heeft Marja Bastiaansen, na een lange periode in de zorg gewerkt te hebben, besloten om iets totaal anders te gaan doen. Vanuit een fascinatie voor fruit, natuur, groeien en bloeien en vanuit de kans om de tuin zo vorm te geven dat al deze aspecten daarin ten volste terug konden komen is toen HinkelBij ontstaan.

Vandaag de dag heeft Marja in de Hinkelenoordpolder in Woensdrecht een waar bloemen- en plantenparadijs kunnen creëren. Een boomgaard met hoogstam appel-, peren- en pruimenrassen, een kweepeer-, abrikoos- en een mispelboom, het is er allemaal te vinden. Dit alles vormt het thuis van Marja’s grootste trots, haar honingbijen. Een grote passie die zeven jaar geleden is ontstaan. De natuurproducten die deze tuin opleveren worden vervolgens vakkundig door Marja verwerkt tot een breed scala aan producten.

De bijen van Marja zijn echter niet alleen maar terug te vinden in de Hinkelenoordpolder. Ook bij ons op het land zijn enkele van haar bijenkasten terug te vinden. Zo kunnen de bijen profiteren van het stuifmeel van de asperges. Dit alles samen zorgt voor heerlijke honing en jams. En wanneer de eigen tuin niet voldoende oplevert dan werkt HinkelBij samen met
lokale telers. Op deze manier zorgt Marja ervoor dat haar producten altijd vertrouwd en lokaal zijn.

Wanneer u weer eens in de winkel bent kijk dan dus zeker eens in het schap voor een potje overheerlijke honing of jam. Lekker uit de buurt en ook 100% natuurlijk. En als u meer wilt weten over HinkelBij breng dan ook zeker eens een bezoek aan Marja’s eigen website.< Terug naar nieuwsoverzicht