Aspergekwekerij C. van Tiggelen
Steenbergseweg 21
4661 RJ Halsteren
T. 0164-685899

Uitgelicht: De overheerlijke zuivelproducten van Zuivelhoeve Zwanenburg


6 mei 2021

Naast onze biologische Brabantse Walasperges hebben wij in onze boerderijwinkel ook een ruim aanbod van andere, veelal lokale producten. Omdat wij deze producten ook graag eens aan jullie willen voorstellen komen we dit aspergeseizoen met een nieuwe rubriek op onze website, de rubriek ”Uitgelicht.” Iedere week stellen we één of meer van de producten uit onze boerderijwinkel op deze manier kort aan jullie voor. Deze week is het meteen de beurt aan de nieuwste aanwinsten in onze winkel: de zuivelproducten van Zuivelhoeve Zwanenburg uit Roosendaal.

Als u dit seizoen al een bezoek hebt gebracht aan onze winkel dan is het u ongetwijfeld opgevallen dat we de winkel dit seizoen een nieuwe, frisse indeling hebben gegeven. Misschien is het u daarbij ook al opgevallen dat er een nieuwe koeling binnen staat waar sinds vorige week een aanbod aan zuivelproducten in te vinden is. Deze producten zijn afkomstig van Zuivelhoeve Zwanenburg die met veel passie gerund wordt door Birgit Goossens en Niek Mangelaars. Op hun boerderij hebben Birgit en Niek zo’n 100 koeien en kalfjes waarvan zij de zuivel verwerken.

De zuivel van de koeien wordt verwerkt tot allerlei soorten producten. De melk wordt natuurlijk ook gewoon zo verkocht, maar daarnaast maken Niek en Birgit van de melk ook yoghurt, verschillende soorten vla, karnemelk en boter. De verwerking vindt op deze manier zoveel mogelijk op het eigen bedrijf plaats.

Daarnaast is er op de Zuivelhoeve Zwanenburg ook veel aandacht voor het welzijn van de koeien. De koeien krijgen voldoende ruimte, hebben de beschikking over vers voer en worden goed verzorgd. Het melken gebeurt met behulp van een robot waarbij de koe zelf kan bepalen wanneer zij gemolken wil worden. Het voer voor de koeien wordt zoveel mogelijk op het eigen land geteeld.

Niek en Birgit hebben veel passie voor hun bedrijf en die delen ze graag met anderen. Het loont dus ook zeker de moeite om eens een bezoekje te brengen aan hun eigen website wanneer u nog meer informatie wilt over hoe zij op hun bedrijf te werk gaan. En wanneer u trek hebt gekregen in overheerlijke, lokaal geproduceerde zuivel dan kunnen we u zeker aanraden om die nieuwe koeling in onze winkel eens open te maken om te zien of er iets voor u tussenstaat.< Terug naar nieuwsoverzicht