Aspergekwekerij C. van Tiggelen
Steenbergseweg 21
4661 RJ Halsteren
T. 0164-685899

Aspergesalade met panchetta en pecorini


27 mei 2014

Ingrediënten:

500 gram witte of groene of paarse asperge

sap van 1 citroen

pecorinoschaafsel (kaas)

zwarte peper

1deciliter olijfolie

8 dunne plakjes pancetta (Italiaanse bacon)

zout

 

Bereidingswijze:

Schil de asperges met een dunschillertje.

Kook de asperges met wat zout in ongeveer 15 min  beetgaar. Haal ze dan voorzichtig uit het vocht en laat ze even uitlekken.

Giet voor de dressing het citroensap in een kom, schenk geleidelijk de olie erbij en laat het geheel al roerend wat indikken.

Breng de dressing op smaak met wat zout en vers gemalen peper. Giet de dressing over de asperges en serveer ze met het

pecorinoschaafsel en de stukjes pancetta. Serveer er warm chiabattabrood bij.

 

Smakelijk eten



< Terug naar receptenoverzicht