Aspergekwekerij C. van Tiggelen
Steenbergseweg 21
4661 RJ Halsteren
T. 0164-685899

Basisrecept Asperges


7 mei 2014

Schil de asperges met een dunschiller. Zet de asperges rechtop in een speciale aspergepan of liggend in een ruime kookpan. Kook de asperges in water met een beetje zout, heel lekker is om hier het oosterschelderwater voor te gebruiken. Ongeveer 15 min koken en dan nog 5-10 minuten na laten garen. Neem de asperges uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal.

Doe de boter in een pannetje en smelt de boter op een laag vuur. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Serveer de asperges met de gewelde boter, de eieren, de ham en gekookte krielaardappeltjes.

Ingrediënten voor vier personen

  • 1.5-2kg asperges
  • 100 gram boter
  • 4 eieren gekookt
  • 200 gram dungesneden achterham


< Terug naar receptenoverzicht