Aspergekwekerij C. van Tiggelen
Steenbergseweg 21
4661 RJ Halsteren
T. 0164-685899

Recept van de week


30 april 2018

Asperge-omelet met parmaham

Dat u bij ons in de winkel moest zijn voor de lekkerste biologische asperges dat wist u natuurlijk al, maar dit jaar hebben we ook biologische eieren aan ons assortiment kunnen toevoegen. Dit mooie product willen we deze week eens extra in de spotlight zetten middels dit recept.

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 vastkokende aardappelen
  • Olijfolie om in te bakken
  • 8 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 kg groene asperges
  • 8 plakken parmaham
  • 4 takjes basilicum
  • 75 gr rucola
  • Olijfolie extra vierge
  • Zout
  • Peper

Bereiding

  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelblokjes circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Breek de eieren in een kom. Voeg de melk, een beetje zout en versgemalen peper toe. Kluts door elkaar.
  • Verwijder de houterige uiteindes van de asperges en snijd de asperges in stukken van ongeveer 2 centimeter. Laat de kopjes heel. Voeg toe aan de koekenpan.
  • Scheur de parmaham in stukjes.
  • Pluk de basilicum.
  • Voeg de parmaham en basilicum toe aan de koekenpan.
  • Schenk het eimengsel over de groente en roer goed door. Houd de pan in beweging en vouw de omelet tot een ovale vorm aan een kant van de pan. Laat de omelet nog even rustig garen.

Serveren

  • Schuif de omelet omgekeerd op een bord. Serveer met de rucola en besprenkel met een beetje olijfolie extra vierge.

Eet smakelijk!

 

 



< Terug naar receptenoverzicht