Aspergekwekerij C. van Tiggelen
Steenbergseweg 21
4661 RJ Halsteren
T. 0164-685899

Recept van de week


14 mei 2019

Salade met grapefruit, groene asperges en doperwten

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 el honing
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 grapefruit
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 10 groene asperges
  • 150 g doperwten
  • 1 snufje piment d’Espelette

Bereiding

  • Blancheer de asperges voor circa 2 minuten in kokend water. Spoel ze daarna direct af met koud water.
  • Blancheer de doperwten op dezelfde manier als de asperges.
  • Snijd de asperges in stukjes van circa 1 cm en marineer ze in een dressing van honing, witte wijnazijn, piment d’espelette en een snufje zout.
  • Snijd de schil van de grapefruit en snijd in partjes.
  • Strijk met een eetlepel de zachte geitenkaas over het bord. Leg hierop de stukjes asperges en zet de aspergekopjes rechtop.
  • Verdeel hier ook de doperwtjes en de grapefruitpartjes overheen. Garneer met wat kleine blaadjes basilicum en de overgebleven aspergedressing.

Eet smakelijk!



< Terug naar receptenoverzicht