Aspergekwekerij C. van Tiggelen
Steenbergseweg 21
4661 RJ Halsteren
T. 0164-685899

Recept van de week: Hartige taart met groene asperges


22 mei 2020

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 140 g meel
  • 85 g boter
  • 85 g fijn geraspte kaas (bijvoorbeeld cheddar)

Voor de vulling

  • 5 eieren
  • 175 ml melk
  • 100 g fijn geraspte kaas (bijvoorbeeld cheddar)
  • 300 g groene asperges

Bereiding

Het deeg

  1. Meng het meel en de boter in een beslagkom totdat het mengsel lijkt op broodkruimels.
  2. Voeg de kaas toe aan het beslag en meng het er doorheen. Voeg vervolgens 3 eetlepels koud water toe totdat het deeg een bal vormt. Stop de deegbal in plastic folie en plaats deze in de koelkast voor 5 minuten om af te koelen.
  3. Vet een taartvorm in en verwarm de oven op 180ºC. Besprenkel het werkoppervlak met bloem en rol het deeg uit. Plaats het deeg daarna in de taartvorm en plaats de vorm in de diepvries voor 20 minuten.
  4. Plaats een vel bakpapier in over het deeg en plaats de taartvorm in de oven voor 15 minuten. Verwijder het bakpapier vervolgens en plaats de vorm nog even terug in de oven voor 10 minuten.

De vulling

  1. Klop de eieren los in een kom. Voeg daarna de melk toe en klop nog eens goed door.
  2. Besprenkel de taartvorm met de helft van de kaas. Leg de asperges daarna in de vorm (snijd ze eventueel in stukken als ze te lang zijn). Voeg het eiermengsel toe en besprenkel het geheel met de overgebleven kaas.
  3. Bak de taart ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven (het is vaak beter om de taart wat lager in de oven te plaatsen) of totdat het eiermengsel vast geworden is.

Eet smakelijk!



< Terug naar receptenoverzicht