Aspergekwekerij C. van Tiggelen
Steenbergseweg 21
4661 RJ Halsteren
T. 0164-685899

Recept van de week: week 18


2 mei 2015

Witte asperges op een zomerse pasta met garnalen

Ingrediënten (voor 4 personen)

500 g witte asperges, 300 g tagliatelle verde, 1  rode ui, 1 teentje knoflook, 1  rode paprika, 1  groene paprika, 1  gele paprika, 1  courgette, 200 ml kookroom, 1  citroen, 250 g roze garnalen, olijfolie om in te bakken, zout, versgemalen peper.

Bereiding

Asperges

  • Schil de asperges en snijd circa 2 centimeter van de onderkant van de asperges af.
  • Vul een pan met water en voeg de asperges en een snufje zout toe, zorg dat de asperges net onder staan.
  • Breng de asperges aan de kook, laat de asperges circa 5 minuten op middelhoog vuur koken, draai het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat de asperges circa 15 minuten in het vocht nagaren.

Pasta

  • Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  • Voeg de paprika’s en courgette toe en bak circa 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de kookroom toe en rasp de gele schil van de citroen boven de pan. Halveer de citroen en pers het sap uit boven de pan, laat de saus circa 6 minuten koken.
  • Giet de pasta af, schep de pasta terug in de pan, roer de garnalen erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de garnalen door de saus.
  • Verdeel de tagliatelle over borden en schep de saus eroverheen.

Haal tenslotte de asperges met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en serveer de asperges op de pasta.

Eet smakelijk!



< Terug naar receptenoverzicht