Aspergekwekerij C. van Tiggelen
Steenbergseweg 21
4661 RJ Halsteren
T. 0164-685899

Recept van de week: week 19


8 mei 2017

Vegetarische lentewok met groene asperges

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 450 gram rijst
  • 2 kg groene asperges
  • 600 gram peultjes
  • 2 bosuien
  • 1 limoen (in partjes)
  • Peper en zout
  • Sojasaus
  • Olie of boter om in te wokken

Bereiding

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2. Snijd of breek het houtachtige uiteinde van de asperges af en snijd deze vervolgens allemaal in drie stukken.

3. Verhit in een wok de olie en fruit de ui.

4. Voeg de asperges toe en bak deze 2 minuten al omscheppend.

5. Schep er de peultjes door en bak de groenten in nog 3 tot 4 minuten knapperig gaar.

6. Schep de ringetjes bosui erdoor en breng op smaak met sojasaus en peper.

7. Schep de rijst in vier kommen, verdeel de groenten erover en serveer met een partje limoen.

Eet smakelijk!



< Terug naar receptenoverzicht