Aspergekwekerij C. van Tiggelen
Steenbergseweg 21
4661 RJ Halsteren
T. 0164-685899

Recept van de week: week 23


4 juni 2015

Deze week is er een speciaal recept van de week. We hebben voor u namelijk één van de recepten die chef-kok Rene Vermeulen van het Spuihuis gebruikt heeft op Antwerpen Proeft. Dus heel veel plezier en succes ermee!

Stoverij van Thools lam met aardappeltjes en groene asperges

Ingrediënten (voor 4 personen)

800g lamsnekfilet (Thools lam is hiervoor een echte aanrader), 4 grote tomaten, 2 middelgrote uien, 2 stengels citroengras, 1 el. kerriepoeder, 1 el. komijnpoeder, 1 el. gemberpoeder, 4 dl. port, 3 el. hoisinsaus, 1 el. tomatenpuree en 1 kg groene asperges.

Bereiding

  1. Snijd de lamsnek in stukjes en bak deze aan in een ruime pan. Snijd ondertussen de groenten (behalve de asperges en de aardappelen).
  2. Blus af met de port en voeg de gesneden groenten toe.
  3. Voeg vervolgens de specerijen, hoisinsaus en tomatenpuree toe.
  4. Laat het geheel 2 uur zachtjes pruttelen op een laag vuur met de deksel half op de pan.
  5. De stoverij is goed als de saus mooi dik en glanzend is door de reductie van de saus.
  6. Konfijt de aardappeltjes en snijd de groene asperges in stukken.
  7. Serveer de stoverij met daarbij de aardappeltjes en de asperges.

Eet smakelijk!

 



< Terug naar receptenoverzicht