Recept van de week: week 23
4 juni 2015Deze week is er een speciaal recept van de week. We hebben voor u namelijk één van de recepten die chef-kok Rene Vermeulen van het Spuihuis gebruikt heeft op Antwerpen Proeft. Dus heel veel plezier en succes ermee!
Stoverij van Thools lam met aardappeltjes en groene asperges
Ingrediënten (voor 4 personen)
800g lamsnekfilet (Thools lam is hiervoor een echte aanrader), 4 grote tomaten, 2 middelgrote uien, 2 stengels citroengras, 1 el. kerriepoeder, 1 el. komijnpoeder, 1 el. gemberpoeder, 4 dl. port, 3 el. hoisinsaus, 1 el. tomatenpuree en 1 kg groene asperges.
Bereiding
- Snijd de lamsnek in stukjes en bak deze aan in een ruime pan. Snijd ondertussen de groenten (behalve de asperges en de aardappelen).
- Blus af met de port en voeg de gesneden groenten toe.
- Voeg vervolgens de specerijen, hoisinsaus en tomatenpuree toe.
- Laat het geheel 2 uur zachtjes pruttelen op een laag vuur met de deksel half op de pan.
- De stoverij is goed als de saus mooi dik en glanzend is door de reductie van de saus.
- Konfijt de aardappeltjes en snijd de groene asperges in stukken.
- Serveer de stoverij met daarbij de aardappeltjes en de asperges.
Eet smakelijk!
< Terug naar receptenoverzicht