Aspergekwekerij C. van Tiggelen
Steenbergseweg 21
4661 RJ Halsteren
T. 0164-685899

Recept van de week: weken 25 en 26


23 juni 2015

Vandaag het allerlaatste recept van de week voor dit seizoen. Veel succes ermee en eet smakelijk!

Aspergeroompuddinkje met gemarineerde aardbeien

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram witte asperges
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 250 gram aardbeien
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • Extra nodig: staafmixer, 4 eenpersoonspuddingvormpjes of kopjes

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde van de asperge.
  2. Kook de asperges in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken.
  3. Pureer de asperges met de staafmixer in een maatbeker. Vul de aspergepuree tot 500 ml
    aan met de slagroom.
  4. Breng het aspergeroommengsel met de suiker tegen de kook. Laat de suiker op laag
    vuur oplossen. Week intussen de gelatine 5 minuten in een kom met ruim water.
  5. Neem de pan van het vuur en los al roerende de goed uitgeknepen gelatine in het roommengel
    op.
  6. Spoel de vormpjes om met koud water. Schenk de aspergeroom in de vormpjes en laat
    de puddinkjes in de koelkast minimaal 3 uur opstijven.
  7. Veeg of was de aardbeien schoon, verwijder het kroontje en snijd ze in stukjes. Schep in
    een schaal de aardbeien om met het citroensap en suiker naar smaak. Zet de aardbeien
    in de koelkast om te marineren.
  8. Houd, om de puddinkjes te storten, de vormpjes een paar tellen in warm water. Leg een
    dessertbord op een vormpje en keer ze samen. Schep de gemarineerde aardbeien bij de
    aspergeroompuddinkjes.

Tip: Lekker met een glaasje aspergelikeur.

Variatietip: Ook lekker met friszoete rabarbercompôte of een salade van vers
seizoensfruit.

Eet smakelijk!



< Terug naar receptenoverzicht