Aspergekwekerij C. van Tiggelen
Steenbergseweg 21
4661 RJ Halsteren
T. 0164-685899

Recept van de week: Wentelteefjes met aardbeien en esdoornsiroop


1 mei 2020

Ook wij willen er graag bij stilstaan dat we volgende week vieren dat wij 75 jaar geleden bevrijd werden. Zoals sommigen van jullie wellicht wel weten waren het in onze streek vooral Canadese soldaten die ons bevrijdden en met dit gerecht met een Canadese twist hopen we toch, zelfs in deze moeilijke tijden, het vieren van de vrijheid een klein beetje feestelijker te kunnen maken.

Benodigdheden

  • 2 el ongezouten boter
  • 500 g aardbeien
  • 3 el esdoornsiroop (Maple Syrup)
  • 2 tl sinaasappelschil
  • 60 ml magere melk
  • 1 tl vanille extract
  • 8 sneetjes brood
  • 3 eieren
  • Eiwit van 1 ei
  • Suiker naar smaak
  • Kaneel naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 100°C
  2. Verhit 2 tl boter in een koekenpan en laat deze smelten. Verlaag de temperatuur wanneer alle boter gesmolten is.
  3. Snijd ondertussen de aardbeien in schijfjes en voeg deze daarna toe aan de gesmolten boter. Roer deze regelmatig door totdat ze wat zachter zijn geworden (+/- 3 minuten). Voeg dan de esdoornsiroop toe en laat deze nog ongeveer 30 seconden meekoken.
  4. Haal nu de pan van het vuur en voeg de sinaasappelschil toe.
  5. Meng de eieren, het eiwit, de melk en het vanille extract in een kom en smelt ondertussen de overige boter in een andere koekenpan.
  6. Dep nu de sneetjes brood één voor één en aan beide kanten in het eimengsel. Leg de sneetjes brood hierna in de koekenpan en zorg ervoor dat deze niet te vol wordt. Bak het brood op deze manier totdat het lichtbruin kleurt. Draai de sneetjes brood regelmatig om zodat beide kanten van het brood gebakken worden.Houd de sneetjes brood die al klaar zijn warm op een bakpapier in de oven terwijl je de andere sneetjes bakt.
  7. Warm de aardbeien opnieuw op mocht dat nodig zijn en serveer de aardbeien vervolgens met de wentelteefjes. Voeg nog extra suiker en/of kaneel toe naar smaak.

Eet smakelijk!



< Terug naar receptenoverzicht