Aspergekwekerij C. van Tiggelen
Steenbergseweg 21
4661 RJ Halsteren
T. 0164-685899

Recept van de week


29 april 2019

Hazelnotenrisotto met witte asperges

Wie houdt er nu niet van een lekkere risotto? Deze week dan ook een recept waarin asperges en risotto de hoofdrol spelen.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Asperges

  • 2 kg witte asperges
  • Boter

Risotto

  • 800 ml water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g risotto
  • 65 g hazelnoten
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 150 g parmaham

Bereiding

Asperges

  • Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges af.
  • Schil met een dunschiller de asperges, begin 2 centimeter onder het kopje van de asperges.
  • Breng een grote pan met water, een beetje zout en een klontje boter aan de kook. 
  • Voeg de asperges toe en laat op middelhoog vuur circa 5 minuten koken.
  • Draai het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat de asperges circa 15 minuten nagaren.

Risotto

  • Breng een pan met het water en de bouillonblokjes aan de kook.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak circa 3 minuten mee.
  • Voeg de rijst toe en bak circa 2 minuten tot de rijst glazig is.
  • Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en gaar de rijst in circa 20 minuten. Roer af en toe door.
  • Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten circa 3 minuten in een droge koekenpan.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Roer de hazelnoten, de helft van de peterselie en de Parmezaanse kaas door de rijst en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de risotto over borden en leg de asperges en de Parmaham erop. Bestrooi met de resterende peterselie.



< Terug naar receptenoverzicht